At EJE lykken!

IMG_6221

Kære dig

Lige nu holder jeg ferie i de andalusiske bjerge i byen Frigiliana, hvor jeg har været mange gange siden 1998. 

Jeg sad netop i solen og nød stilheden, da jeg pludselig kom i tanke om en oplevelse her den anden dag. Min kæreste, min svoger og jeg spiste frokost i solen på La Barraca på nudiststranden i Cantarrijan med udsigt til det blå hav og svømmende delfiner. Vi nød hinandens selskab, den dejlige mad og udsigten og gik en tur på stranden efter frokosten.

Vi kørte hjemad i bjergene og på vores vej i bilen, kom der en familie gående mod os. En far, mor og deres barn. Det er jo set før. Mange gange. Men denne gang var meget anderledes.

Faren havde deres hus på ryggen. Nærmest. Han trak af sted med et hus på hjul. Foran ham gik barnet og moren gik bagerst med en lille trailer. Mine øjne stod vidtåbne, da jeg så dette syn. Og jeg blev dybt fascineret. Af familien. Og deres livsstil.

Jeg kom til at tænke på hvor mange forskellige livsstile, der er. I verden. Og hvordan vi vælger at leve vores liv. 

Og jeg kom til at tænke på begrebet at "downsize".

I de sidste mange år har jeg løbende ryddet op, givet ting væk. Ryddet op i overbevisninger, forpligtelser, behov, relationer, mit arbejdsliv etc.

Efterhånden ejer jeg ikke så meget. En halv bil. Min cykel. Og mine ting. Som jeg stadig rydder op i. Jeg arbejder stadig på, kun at beholde de ting, som jeg bruger.

At "downsize" er et moderne begreb. Det handler om at opdage overflødige ting, forpligtelser, aktiviteter etc. Når du skærer det overflødige væk, kan følelsen af frihed opstå, da alt det der fylder unødvendigt i dit liv kan give stress og rod, både fysisk og mentalt. Det kan også være ønsket om at leve mere bæredygtigt, arbejde mindre, være gældfri. Der kan være mange bevæggrunde til at "downsize".

Tilbage til familien på bjergvejen.

Jeg aner naturligvis ikke deres bevæggrund for deres livsstil. Men de inspirerer mig til at gå på opdagelse i mit eget liv.

Og her rammer jeg lige ind i følelsen af "at eje lykken". Måske du også følger forskellige mennesker på SoMe. Lige som jeg gør. Og nogle af dem jeg følger, de ejer en bolig i udlandet. Når jeg ser deres opslag, får en del af mig lyst til også at eje. At eje lykkefølelsen. Og tanker som "hvis bare det var mig..." opstår i mit sind.

Jeg har i mange år drømt om at eje en bolig her i Frigiliana. For hver gang jeg er her, føles det som at komme hjem og denne følelse ville jeg gerne holde fast i. Men der er sket en forandring.

For jeg har været nysgerrig på, om jeg virkelig vil blive lykkeligere af at eje en bolig her. Og svaret er nej. Faktisk har jeg opdaget, hvor stor en frihed det er netop ikke at eje. Så i stedet for lejer jeg en bolig, når jeg er her. Igen handler det om at "downsize" og slippe tilknytningen til at eje. Når jeg slipper tilknytningen opstår der et nærvær i dette nu. Jeg bringer mig selv tilbage fra forestillinger om fremtiden og til dette nu, jeg mærker min vejrtrækning og opdager, hvad der er vigtigt for mig.  

Og lad mig hurtigt sige; det der er vigtigt for mig, behøver ikke at være vigtigt for dig. Med min fortælling her, vil jeg gerne invitere dig til at blive nysgerrig på dig selv og dit liv. Lever du dit liv, som du gerne vil? Eller bliver du "fanget ind" af en livsstil, som andre lever og som du egentlig slet ikke har behov for?

Når jeg går på opdagelse i mit eget liv, mærker jeg, hvor taknemmelig jeg er for det liv, jeg lever. Bare det at trække vejret. Trække livsenergien ind i hvert et åndedrag. Sidde her i Frigiliana og skrive til dig. Det er dette nu, der gælder. Vi ved ikke, hvor længe vi er her.

Så kys det smukke liv.

Lige NU.

De kærligste hilsner og ønsket om et smukt år 2019 til dig ❤️
Henriette

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar